טיפים לחיילים בתחילת השירות – איך נלחמים ב"הלם בקום" | שערים לגיוס
גולשים יקרים, בימים אלו נשלח שאלון העדפות.
מומלץ למלא אותו באופן מיטבי וכמה שיותר מהר,
מוזמנים לתאם מועד לייעוץ.

074-769-14-84

טיפים לחיילים בתחילת השירות – איך נלחמים ב"הלם בקום"

איך נלחמים ב"הלם בקום"- טיפ מס' 1:
המושג "הלם בקו"ם" לא הומצא סתם… כל המתגייסים מרגישים המומים במידה כזו או אחרת. יש כאלה שמצליחים להסתיר זאת טוב מאחרים. הגיוס לצבא הוא שינוי עצום, כמו מעבר לארץ אחרת או אפילו לכוכב אחר. ביום הגיוס עוברים במעבר חד ובבת אחת לעולם ובו מראות, טעמים, ריחות, קולות, כללים וחוקים השונים לגמרי מכל מה שהכרנו עד עכשיו. כל חייל וחיילת מרגישים בימים הראשונים קצת (או הרבה…) מבולבלים ואבודים.

מה עושים? קודם כל לא נבהלים! זה קורה לכולם וזה חולף. לוקחים אויר ויודעים שלמרות שהכל מבחוץ כל כך השתנה. אני עדיין אני.

איך נלחמים ב"הלם בקום" – טיפ מס' 2:
כמו שכבר אמרנו, המעבר לצבא הוא מעבר לעולם שונה לחלוטין וכולם מגיבים לעולם החדש הזה במידה לא קטנה של שוק. למדנו בטיפ הקודם לנשום עמוק, לדעת שזה עובר ולזכור שגם אם הכל מבחוץ שונה, מבפנים אני עדיין אני.

מה עוד אפשר לעשות? מצאו חבר! הרבה יותר קל לעבור דברים קשים יחד מאשר לבד. הסתכלו סביב ומצאו מישהו שנראה לכם שתסתדרו איתו ותוכלו לעזור אחד לשני. תתארגנו ביחד, תזכירו אחד לשני דברים חשובים (כמו באיזה צד שמים את הכומתה למשל). לכו יחד לאכול, להתקלח. עדיין תרגישו המומים ומבולבלים אך הרבה פחות בודדים!

איך נלחמים ב"הלם בקום"- טיפ מס' 3:
כמו שכבר אמרנו, המעבר לצבא הוא מעבר לעולם שונה לחלוטין וכולם מגיבים לעולם החדש הזה במידה לא קטנה של שוק. למדנו בטיפים הקודמים לנשום עמוק, לדעת שזה עובר ולזכור שגם אם הכל מבחוץ שונה, מבפנים אני עדיין אני. למדנו גם שכדאי מאוד למצוא חבר אחד או יותר.

מה עוד אפשר לעשות? הביאו אתכם חפצים שיזכירו לכם את הבית. לפעמים נדמה לחיילים שהם השאירו בבית את מי שהם ואין להם מושג מיהם בצבא. האמת היא שאתם ממשיכים להיות אתם אבל לפעמים העוצמה בה נוחתת עליכם המערכת הצבאית – משכיחה את זה מכם. חשוב לזכור כל הזמן שכל מה שהייתי לפני הצבא אני ממשיך להיות גם אחרי הגיוס. אם הייתי מצחיק – הצבא לא יכול לקחת לי את חוש ההומור, אם אני אחראי – אני ממשיך להיות כזה, אם אני חכם – כנ"ל וכו' וכו'. קחו אתכם ספר, מוזיקה, חולצה, משחק קטן וכל דבר אחר שעובר אתכם מהבית לצבא ובחזרה ומזכיר לכם שגם אתם של הבית, מגיעים אתכם לצבא ולא באמת נשארים מאחור.

איך נלחמים ב"הלם בקום" – טיפ מס' 4:
כמו שכבר אמרנו, המעבר לצבא הוא מעבר לעולם שונה לחלוטין וכולם מגיבים לעולם החדש הזה במידה לא קטנה של שוק. למדנו בטיפים הקודמים לנשום עמוק, לדעת שזה עובר ולזכור שגם אם הכל מבחוץ שונה, מבפנים אני עדיין אני. למדנו להביא אתנו מזכרת מהבית שתזכיר לנו זאת ולמדנו גם שכדאי מאוד למצוא חבר אחד או יותר.

מה עוד אפשר לעשות? אגלה לכם סוד שעליו מבוססות הפסיכולוגיה, הרפואה וכל שאר מקצועות הטיפול. הכי עוזר – לעזור לאחרים! כשאני עוסק בבעיות של מישהו אחר אני שוכח לרגע את הבעיות שלי. התבוננו מסביבכם, מצאו את זה שנראה לכם שהכי קשה לו והציעו לו עזרה. דחפו ועודדו אותו במסע, עזרו לו להתכונן למבחן או הזמינו אותו לשבת עם החבר'ה. לא תאמינו כמה תשתפר הרגשתכם…. וזה גם לא מזיק לקארמה (;

איך נלחמים ב"הלם בקום" – טיפ מס' 5:
כמו שכבר אמרנו, המעבר לצבא הוא מעבר לעולם שונה לחלוטין וכולם מגיבים לעולם החדש הזה במידה לא קטנה של שוק. למדנו בטיפים הקודמים לנשום עמוק, לדעת שזה עובר ולזכור שגם אם הכל מבחוץ שונה, מבפנים אני עדיין אני. למדנו להביא אתנו מזכרת מהבית שתזכיר לנו זאת ולמדנו גם שכדאי מאוד למצוא חבר אחד או יותר וגם לעזור לחבר במצוקה.

מה עוד אפשר לעשות? הביאו את עצמכם לידי ביטוי. חיילים וחיילות רבים מרגישים שהצבא לקח מהם את הייחוד שלהם. הצבא אמנם דורש אחידות כל כך גדולה בהופעה ובהתנהגות, שפעמים רבות זה אכן מרגיש כך. אבל, זה לא באמת נכון. כל החברים שלכם הם בני אדם ייחודיים ושונים זה מזה ואפילו המפקדים שלכם כאלה. יש חיילים שמגיעים מרוב בהלה, למצב של ביטוי שלילי של הייחוד שלהם והופכים להיות: החוצפן של הכיתה, המאחר של המחלקה, השוקיסט של הפלוגה וכדומה. זאת אמנם דרך להתבלט, אך לא הדרך הטובה ביותר. נסו להביא את הייחוד שלכם לידי ביטוי באופן חיובי: אם יש לכם תחום שאתם חזקים בו, כמו ספורט, גאוגרפיה, מוזיקה, גרפיקה – הציעו לתרום מכשרונכם בצבא. הגרפיקאי יכול לעצב חולצות סוף טירונות. הספורטאי יכול להעביר אימון בוקר. הגאוגרף יכול להעביר סקירה על אזור הבסיס והמוזיקאי לנגן לחבר'ה באוהל.

איך נלחמים ב"הלם בקו"ם" – טיפ מס' 6:
כמו שכבר אמרנו, המעבר לצבא הוא מעבר לעולם שונה לחלוטין וכולם מגיבים לעולם החדש הזה במידה לא קטנה של שוק. למדנו בטיפים הקודמים לנשום עמוק, לדעת שזה עובר ולזכור שגם אם הכל מבחוץ שונה, מבפנים אני עדיין אני. למדנו להביא אתנו מזכרת מהבית שתזכיר לנו זאת ולמדנו גם שכדאי מאוד למצוא חבר אחד או יותר.

מה עוד אפשר לעשות? אל תיבהלו מתגובות קיצוניות שלכם. זכרו שאף פעם בעבר לא הייתם במסגרת דומה לצבא. לא נדרשתם למשמעת כזאת, לא הייתם צריכים לציית לפקודות, לא לישון עם אנשים שאתם לא מכירים ולאו דווקא מוצאים חן בעיניכם, לא לאכול בחדר אוכל צבאי… ואלו רק חלק מהדוגמאות. כגודל השוני בין המערכת הצבאית לבין כל מה שהכרתם קודם, כך עוצמת התגובה. כמעט לכל חייל וחיילת יש רגע של בהלה מציפה ומשתקת. לפעמים זה קורה יום לפני הגיוס, לפעמים בטירונות, לפעמים כש"נופל האסימון" שזה הולך להימשך ככה עוד שנתיים – שלוש, שזה מרוץ למרחקים ארוכים. דעו, אתם לא לבד! כמעט כולם עוברים את זה. נשמו עמוק, הרגע חולף! ואחר כך… תחזרו לעצמכם.

איך נלחמים ב"הלם בקו"ם" – טיפ מס' 7:
כמו שכבר אמרנו, המעבר לצבא הוא מעבר לעולם שונה לחלוטין וכולם מגיבים לעולם החדש הזה במידה לא קטנה של שוק. למדנו בטיפים הקודמים לנשום עמוק, לדעת שזה עובר ולזכור שגם אם הכל מבחוץ שונה, מבפנים אני עדיין אני. למדנו להביא אתנו מזכרת מהבית שתזכיר לנו זאת ולמדנו גם שכדאי מאוד למצוא חבר אחד או יותר, לא להיבהל מהתגובות של עצמנו ולאסוף כמה שיותר מידע.

מה עוד אפשר לעשות? היזהרו משמועות ודיסאינפורמציה! כמו שכבר אמרנו בטיפ הקודם, מצבי לחץ וחוסר וודאות, הם כר פורה לצמיחת מיתוסים, סיפורי אלף לילה ולילה ואגדות אורבניות, או כמו שקוראים לזה בצבא: רב סרן שמועתי. לבני אדם באשר הם יש נטייה טבעית להשלים פערים במידע על ידי מילויים במידע מוטעה. ככה אנחנו בנויים. קשה לנו מאוד לסבול חוסר וודאות. זאת הסיבה שבבסיסים צבאיים נוטות שמועות מופרכות לעשות להן כנפיים ללא הרף: "השבוע לא יוצאים", "המפקד עומד לשפוט אותנו", "מחליפים את מפקד הבסיס כי יש גנבות" , "מישהו בפלוגה הוא בעצם חוקר מצ"ח" וכדומה וכדומה. לכן, חשוב מאוד שתפרידו בין מידע לשמועה. מיקום חדר האוכל (למשל) הוא מידע חשוב שמקדם אתכם אל עבר התמצאות טובה יותר ביחידה וגם אל עבר בטן מלאה… סיפור על כך שעומדים לסגור את הבסיס ולפזר את כל החיילים בבסיסים מדרום לבאר שבע הוא מידע שנשמע לא אמין, מלחיץ ולא מקדם. אז נא לסנן!

איך נלחמים ב"הלם בקו"ם" – טיפ מס' 8:
כמו שכבר אמרנו, המעבר לצבא הוא מעבר לעולם שונה לחלוטין וכולם מגיבים לעולם החדש הזה במידה לא קטנה של שוק. למדנו בטיפים הקודמים לנשום עמוק, לדעת שזה עובר ולזכור שגם אם הכל מבחוץ שונה, מבפנים אני עדיין אני. למדנו להביא אתנו מזכרת מהבית שתזכיר לנו זאת ולמדנו גם שכדאי מאוד למצוא חבר אחד או יותר, לא להיבהל מהתגובות של עצמנו, לאסוף כמה שיותר מידע ולא להאמין לשמועות.

מה עוד אפשר לעשות? ארגנו לעצמכם ציוד כמה שיותר מפנק. בסיס צבאי הוא הדבר הכי פחות דומה למלון חמישה כוכבים שיש. המקלחות והשירותים, לרוב לא בדיוק אסתטיים, האוכל לרוב לא בדיוק טעים או ריחני והמיטה לא ממש נוחה. את כל אלו לא תוכלו לשנות. אבל… תוכלו לדאוג שהציוד האישי שלכם יפצה על כך, לפחות במידה מסוימת. אל תתעצלו להביא מהבית תבלינים, שוקו וקפה שאתם אוהבים, שמפו וסבון בריח של הבית, מצעים, שמיכות, גאדג'טים קטנים וכל דבר אחר שמשדרג את תנאי המחיה ומשפר את מצב הרוח.
רוצים לקרוא מה עוד ניתן לעשות? חכו לטיפים הבאים!

איך נלחמים ב"הלם בקו"ם – טיפ מס' 9:
כמו שכבר אמרנו, המעבר לצבא הוא מעבר לעולם שונה לחלוטין וכולם מגיבים לעולם החדש הזה במידה לא קטנה של שוק. למדנו בטיפים הקודמים לנשום עמוק, לדעת שזה עובר ולזכור שגם אם הכל מבחוץ שונה, מבפנים אני עדיין אני. למדנו להביא אתנו מזכרת מהבית שתזכיר לנו זאת ולמדנו גם שכדאי מאוד למצוא חבר אחד או יותר, לא להיבהל מהתגובות של עצמנו, לאסוף כמה שיותר מידע, לא להאמין לשמועות ולא לשכוח להביא ציוד מפנק מהבית.

מה עוד אפשר לעשות? ייחסו לאנשים כוונות חיוביות, או לפחות ניטרליות. בצבא קל מאוד לפתח פראנויה קלה עד חמורה… הרבה פעמים מאוד קשה להבין מה הסיבה להחלטות של מפקדים ולנהלים שונים, ואז הנטייה הטבעית והאנושית היא להרגיש שלמישהו יש כאן משהו נגד החיילים או אפילו אישי נגדי. זכרו, שהצבא הוא מסגרת מאוד גדולה ומסורבלת ולכן ממש קשה להבין אותה. רובם המוחלט של המפקדים אינם סדיסטים ואין להם כוונה להרע לאף אחד. בדרך כלל הם מעבירים הלאה פקודות (הגיוניות יותר או פחות) שקיבלו מלמעלה. אז זכרו להגיד לעצמכם שלא לא אישי. קחו את הדברים בצורה עניינית ואל תשקיעו אנרגיות בחשדנות ושנאה. תצטרכו את הכוחות שלכם לדברים חשובים יותר.

איך נלחמים ב"הלם בקו"ם" – טיפ מס' 10:
כמו שכבר אמרנו, המעבר לצבא הוא מעבר לעולם שונה לחלוטין וכולם מגיבים לעולם החדש הזה במידה לא קטנה של שוק. למדנו בטיפים הקודמים לנשום עמוק, לדעת שזה עובר ולזכור שגם אם הכל מבחוץ שונה, מבפנים אני עדיין אני. למדנו להביא אתנו מזכרת מהבית שתזכיר לנו זאת ולמדנו גם שכדאי מאוד למצוא חבר אחד או יותר, לא להיבהל מהתגובות של עצמנו, לאסוף כמה שיותר מידע, לא להאמין לשמועות ולא לשכוח להביא ציוד מפנק מהבית ולא לייחס לאחרים כוונות שליליות.

מה עוד אפשר לעשות? ישמו רק את הטיפים שמתאימים לכם! בשבועות האחרונים קיבלתם כמה וכמה רעיונות ועצות שיכולים להקל עליכם את הימים הראשונים בצבא. קחו בחשבון שלא כל הטיפים מתאימים לכולם. רק אתם מכירים את עצמכם ויודעים מה נכון עבורכם. אז, כמו שתמיד כדאי לבחון דברים ולהחליט לקחת ומה להשאיר, כך גם במקרה הזה. מבין מגוון האפשרויות, היעזרו ברעיונות המתאימים לכם ביותר. את היתר, תוכלו להציע לחבר.
 

מלשב"ים

חיילים בחובה

אנשי קבע ומילואים

יחידות מיוחדות ומובחרות

השערים לגיוס

play4, play, media control, audio

רוצים לקבל פרטים נוספים?

מלאו את הטופס

 

074-769-14-84

hagit@shearim.biz

|

קיבוץ הזורע

|

א' - ה' - 09:00-18:00 / ו' - 08:00-14:00 

|


               

צרו איתנו קשר


אנחנו כאן בשבילכם ולמענכם!