על פרופיל רפואי ומהי מטרתו
פרופיל רפואי מסומל במספרים שניתן על ידי הצבא תוך שכלול הבעיות הרפואיות של כל מועמד לגיוס כפי שהצהיר על כך ולפי בדיקות הועדה הרפואית. הפרופיל בא לציין את מידת ההתאמה והכשירות הרפואית לשירות בתפקיד או ביחידה מסוימת. כל המטרה בקביעת פרופיל רפואי היא לדאוג שכל אחד המועמד לגיוס ישרת לפי יכולותיו ולפי מה שמצבו הבריאותי מאפשר לו וזאת כדי למנוע ככל הניתן, מצבים בהם אופי התפקיד פוגע בריאותית בחייל.
תהליך קביעת הפרופיל הרפואי
לפני הגיוס כל מועמד עובר בדיקות רפואיות ע"י ועדה רפואית במסגרת הצו הראשון. בועדה נקבע הפרופיל הרפואי בהתאם לתוצאות הבדיקות והמסמכים הרפואיים שסיפק לצבא. לעיתים הפרופיל משתנה גם במהלך השירות עקב אירועים שהשפיעו על מצבו הרפואי של החייל. במקרים שבהם בעיה רפואית אינה מאפשרת את שינוי הפרופיל והחייל משובץ לתפקיד שמקשה עליו, רופא היחידה יכול להעניק הקלות בשירות. אלה מיועדות לאפשר לו לשרת כך שבריאותו אינה תיפגע. באם ההגבלות הופכות לקבועות ופוגעות בתפקודו, הצבא ישקול האם להעביר אותו לועדה רפואית חוזרת במטרה לבחון האם לבצע הורדת פרופיל.
סוגי הפרופילים ומשמעותם
הפרופיל הרפואי הוא פרמטר אחד מתוך מכלול המשתנים שמשפיעים על שיבוץ המועמד. הפרופיל הנמוך ביותר הוא 21 המעניק פטור מלא משירות, והפרופיל הגבוה ביותר הוא 97 שלפיו המועמד כשיר לשרת בכל היחידות הקרביות וביחידות המובחרות. לאחריו נמצא פרופיל 82 המציין כי החייל יכול לשרת בחלק מיחידות השדה והסיירות אך אינו כשיר לשרת ביחידות המובחרות, לעומת פרופיל 72 המציין כשירות לשירות בח"יר בלבד, ופרופיל 64 הפוטר משירות קרבי. פרופיל 45 כבר עוד יותר מגביל את השיבוץ ופרופיל 25 ניתן רק למתנדבים.
הפרופיל משפיע באופן ישיר על אופי השירות
הפרופיל הרפואי שנקבע כבר לפני יום הגיוס יכתיב לכם בעצם, כיצד ייראה השירות כולו. באם קיבלתם פרופיל גבוה כנראה שישבצו אתכם לתפקיד קרבי ואם קיבלתם פרופיל נמוך יותר כנראה שתשרתו בתפקיד עורפי. אם אינכם מרוצים מהשיבוץ שקיבלתם תמיד ניתן לערער על ההחלטה לכאן או לכאן. אנו כאן כדי ללוות אתכם ולסייע להחליט האם כדאי לכם להתחיל בתהליכי ערעור מול הצבא.